پارچه حریر

تا
تومان
از
تومان
  • مشاهده بر اساس :

پارچه حریر یکی از انواع پارچه‌هایی است که بسیار نازک و سبک است که از لطافت بسیاری برخوردار است. می‌توانیم به این نکته اشاره کنیم که این نوع پارچه بسیار مناسب فصل تابستان است. تقریبا تمام انواع حریر لَخت، سبک و نیمه‌شفاف هستند. جنس الیاف حریر عموماً پنبه است و بافت ساده‌ای دارد. این پارچه در

پارچه حریر نخ

جنس نخی و خنک این نوع حریر باعث شده از حریر نخی در تابستان بسیار استفاده شود. حتما شال‌ها و روسری‌های حریر نخ را در تابستان دیده‌اید و از آن استفاده کرده‌اید. مشکل این مدل حریر این است که زود چروک می‌شود و احتمال آب رفتن پارچه هست، چون الیاف آن از جنس پنبه است. مزیتی که این پارچه دارد این است که الیاف مصنوعی در آن بکار نرفته بنابرین افرادی که به الیاف پلاستیکی حساسیت دارند، می توانند از آن استفاده کنند. برای فصل گرم تابستان بسیار مناسب است.

پارچه حریر ژاکارد

حریر ژاکارد از مدل‌های جدید پارچه‌های حریر است. ایستادگی و ضخامت بیشتری نسبت به سایر حریرها دارد. زمینه پارچه شفاف و شیشه‌ای است اما بر روی آن طرح‌های پارچه‌ای دیده می‌شود. طرح‌های روی پارچه چاپ نیست، بلکه در حین بافت پارچه ایجاد شده است. برای دوخت مانتو‎ها از این مدل حریر بسیار استفاده می‎شود. این پارچه لخت نیست و ریزش ندارد، به همین دلیل برای پیراهن یا دامن‌های آزاد و گشاد استفاده نمی‌شود.

پارچه حریر کریستال

حریر کریستال از آنجایی که هم سبک و هم لطیف می‌باشد، برای دوختن چادر بسیار مناسب هستند. بر خلاف سایر پارچه‌های حریر، شفاف و بدن نما نیست؛ بنابراین ضخامت آن برای دوختن چادر مناسب است. مانند سایر پارچه های حریر ریزش خوبی دارد و لخت است.

پارچه حریر ساتن

حریر ساتن برای دوخت لباس مجلسی بسیار مناسب است. براقیتی که این پارچه دارد محبوبیت آن را بیشتر کرده است. لختی و ریزشی که این پارچه دارد، آن را برای دوخت پیراهن مجلسی بلند و دامن بلند کلوش مناسب ساخته است. گاهی اوقات پارچه حریر دارای طرح‌های ساتن است و جنس کل پارچه از ساتن نیست.

 

 نقاط مختلف دنیا تولید می‌شود. به همین دلیل نام‌های مختلفی مانند ململ و موسلین دارد. حریر مصارف بسیار گسترده‌ای دارد. می‌‌توانید از پرده خانه تا شال و لباس خود را از پارچه حریر تهیه کنید.

معمولاً مزون‌های خیاطی، در فصل گرما برای دوختن لباس از این نوع پارچه استفاده می‌کنند. حریر نه تنها سبک و نازک است، بلکه جزو دسته پارچه‌های خنک قرار می‌گیرد. از انواع پارچه‌های حریر، در دوخت لباس‌های مجلسی، مانتو و شومیز استفاده می‎شود. تنوع در انواع حریر زیاد است. شما بسته به اینکه برای چه کاری می‌خواهید از حریر استفاده کنید، می‌توانید نوع آن را مشخص کنید.

در بافت حریر از ابریشم طبیعی یا مصنوعی استفاده می‌شود. کاربرد ابریشم کمک می‌کند تا پارچه لطیف و سبک داشته باشیم. درصد ابریشم به کار برده شده در انواع حریر متفاوت است. میزان ابریشمی که در انواع حریر بکار گرفته می‌شود، متفاوت است. وقتی درصد ابریشم مورد استفاده در پارچه تغییر می‌کند، نه تنها جنس پارچه بلکه نام پارچه هم تغییر خواهد کرد.

پارچه حریر کرپ

یکی از معروفترین نوع پارچه حریر است. زبری سطح این حریر مانند کرپ است. سبکی و شفافیت آن نیز مانند حریر است. رنگ ماتی دارد و برای دوخت لباسهای مجلسی و شومیز بسیار کاربرد دارد. این نوع پارچه همچنین برای پیراهن‌های ماکسی و بلند و پیراهن‌های زنانه‌ای که به پارچه لَخت نیاز دارند مناسب است.

پارچه حریر کریشه

حریر کریشه نوعی حریر است که بسیار نرم است. می‌توان گفت از حریر کرپ نرم‌تر است. اما احتمال نخ‌کش شدن آن بیشتر است. در انواع ساده و طرح دار وجود دارد. برای روسری هم می توان از آن استفاده کرد چون در عین حال که نرم و لطیف است ولی روی سر سر نمی خورد.

پارچه حریر ژورژت

حریر ژورژت مانند حریر کرپ سطح زبری دارد. اما نازک‌تر و لطیف‌تر از آن است. به دلیل نازک بودن آن، می‌توان به عنوان روسری نیز از آن استفاده کرد. آب رفتگی و چروک شدن ندارد. می‌توانید لباس بدوزید و روسری ست همان لباس را با پارچه لباستان درست کنید.

پارچه حریر سیلک

حریر سیلک مانند حریر ساتن دارای سطح براق و لطیفی است. تفاوت آن با حریر ساتن در ضخامت آن است. حریر سیلک خیلی نازک‌تر و لطیف‌تر است. دوخت حریر سیلک بسیار سخت است چون سر می خورد و قرار دادن برش ها روی هم و دوخت پارچه کمی مشکل می‌شود. بهتر است قبل از دوخت برشها را با سوزن یا کوک به هم وصل کنید تا در هنگام دوخت روی هم سر نخورد و کج نشود. حریر سیک در شکل‌های طرح‌دار و ساده موجود است.

نوع مشابهی از حریر سیلک وجود دارد که برخلاف حریر سیلک که کش نمی‌آید، به عرض کش می‌آید و کمی ضخیم‌تر است. این پارچه را با نام ساتن سیلک می‌شناسند. ساتن سیلک کمی برخلاف حریر سیلک که پشت و روی آن یکسان است، دو طرف آن متفاوت است. یک طرف آن مات و طرف دیگر آن براق است. به غیر از موارد ذکر شده ساتن سیلک و حریر سیلک تفاوت آنچنانی ندارند و از لحاظ ضخامت و ریزش مشابه هم می‌باشند.

پارچه حریر پلیسه

طرح جالبی که این روزها باب شده است، پلیسه کردن حریر است که بسیار زیبا می‌شود. برای دوخت لباس و مانتو و دامن از این مدل پارچه استفاده می‌شود. حریرهای پلیسه در انواع مدل‌های طرح دار و ساده وجود دارند. دیگر نیاز نیست برای پلیسه کردن پارچه به اتوشویی بروید، بلکه می‌توانید پارچه پلیسه آماده با پلیسه‌های مرتب بخرید و لباس زیبایی که در نظر دارید را بدوزید.

پارچه حریر لمه

یکی از زیباترین انواع حریر، حریر لمه است که برای دوخت لباس شب مناسب است. سبکی و لختی زیبایی دارد و سطح براق و درخشان آن نیز این حریر را مناسب برای لباس شب ساخته است. این حریر نیز مانند سایر حریرها نیاز به آستر دارد. اگر به دنبال پارچه‎ای زیبا برای لباس شب می‎گردید، حریر لمه گزینه خوبی است.

پارچه حریر پرده‌ای

قدیمی‌ترین مدل حریر، حریر پرده‌است که از گذشته تاکنون برای دوخت پرده از آن استفاده می‌شده است. از حریر پرده برای تمام پنجره‌های خانه می توان استفاده کرد. برای اتاق خواب و پذیرایی و آشپزخانه پرده حریر گزینه مناسبی است. شما می توانید از رنگهای مختلف برای دوخت پرده استفاده کنید و پرده‌های رنگی مطابق با دکوراسیون منزل خود بدوزید.

پارچه حریر اورگانزا

تقریبا شبیه به حریر ژاکارد است. تفاوت ان با حریر ژاکارد در طرح گل‎های آنهاست. حریر ژاکارد طرحهایی دارد که در طول بافت پارچه در آن ایجاد شده است، اما حریر اورگانزا طرح‌هایی دارد که چاپی است. علاوه بر این پارچه اورگانزا برخلاف پارچه ژاکارد می‌تواند ساده و بدون طرح باشد.

سطح شیشه‎ای و ایستادگی این حریر باعث شده است که از آن در دوخت دامن‌های چندلایه و پفی استفاده شود. از حریر اورگانزا در دوخت لباس عروس نیز استفاده می‌شود. اگر به عنوان پارچه لباس عروس یا مانتوی مجلسی از حریر اورگانزا استفاده می‌کنید، باید بدانید نمی‌توانید روی آن را با مروارید و سنگ کار کنید . کار دست سنگین روی این پارچه زیبا نخواهد شد.